De afbeelding kwaliteit verbeteren op Photoshop groot formaat ⏳?

Tik tak… tik tak… De computer is wat minder blij met ons de afgelopen twee dagen. ? De laatst hand is gelegd een een joekel van een bestand. De laatste fase uit het proces was de afbeelding kwaliteit verbeteren. We werken met een bestand van maar liefst 23 meter breed, 4,5 meter hoog en dat moet uiteraard wel een scherp resultaat opleveren. Een duizelingwekkende 100.000+ pixels en gecombineerd meer dan 800 lagen. En dat betekend dat we met Photoshop groot formaat bestanden werken die over de 20 gigabyte aan werkruimte kosten. Een tijdrovend proces maar gelukkig wordt geduld beloond. ?

We hebben voor het artwork een montage gemaakt vanaf scratch, letterijk beginnen vanaf een blanco leeg vel. Stukje voor stukje hebben we het beeld opgebouwd en gemonteerd tot een complete kleurrijke en sprankelende XL visual. Hierin hebben we gewerkt met een kleine 50 basis foto’s (en een aantal extra beelden voor wat grafische effecten) die we aan elkaar hebben gemonteerd tot de gewenste uitstraling van de klant. Het mooie is dat je op deze manier gewoon exact dat kunt maken wat je zelf wilt. Een precieze en secure klus aangezien elk foutje en slordigheidje direct goed te zien is. ?

    

Werken met filters, de afbeelding kwaliteit verbeteren

Vrijwel alle beelden zijn bewerkt, omgekleurd, verbeterd en/of aangepast. Het nadeel is dat niet alle afbeeldingen van dezelfde kwaliteit zijn. Zo was een van de laatste stappen in het proces de afbeelding kwaliteit verbeteren. Door middel van filters en het penseel zijn we bezig geweest om de kwaliteit op te krikken. Het resultaat en een deel van het proces kun je zien in de foto’s. We verwijderen de opgeblazen pixels, verwijderen onnodige blur en maken de randen strak. Kleurruis en -vlekken worden zoveel mogelijk weggepoetst en overgeschilderd. Door de filters trekken we beelden dichter naar elkaar toe en zorgen we in het geval van de achtergrond voor een mooier kleurverloop. Voor het totaal beeld heeft dit als resultaat een compositie die mooier en meer één geheel wordt, beeld met betere kleuren en een kwalitatief hogere en meer gelikte afbeelding.

    

Werken met Photoshop groot formaat, een heel tof project

Al met al een joekel van een project, niet door de complexiteit maar door het werken op dit gigantische Photoshop groot formaat. Héél erg gaaf om te doen en het geeft een geweldig eindresultaat. Je eigen beeld, een eigen passende visual die niemand heeft en een geweldige eyecatcher waar je toch even stil voor blijft staan. Ook aan de slag met afbeelding kwaliteit verbeteren of een wil je een bestand laten bewerken op Photoshop groot formaat? Neem contact met ons op, de mogelijkheden zijn eindeloos. ??

Meer werk zien?

Stories zijn er om te delen en dat gaan we doen. In de stories zie je het grafisch werk van Slize. Hier presenteren we wat we doen, wat we maken en voor/met wie we werken.

Donderdag 30 januari 2020 | Story: afbeelding kwaliteit verbeteren in Photoshop

Bekijk meer stories