Een compleet zwarte website maken, realisatie website ‘The Artist Family’

Voor artiestenbureau ‘The Artist Family’ in Oldenzaal realiseerde Slize het nieuwe webdesign. Een mooie samenwerking met de klant waarvoor ruim de tijd is genomen. Gezien de ‘crisis’ van afgelopen tijd is het project enige tijd stil komen te liggen. Echter stilstand is achteruitgang dus juist deze tijd leende zich perfect voor de ontwikkeling van de nieuwe website.

Al enige tijd geleden realiseerde Slize het nieuwe logo ontwerpvoor de klant. Hierbij is er alvast voorzichtig gekeken naar een eventuele bijpassende huisstijl.

De klant wilde graag de ‘donkere’ kant op en het logo zoveel mogelijk als negatieve / diapositieve (witte) versie gebruiken. Dit is doorvertaald in het webdesign waarbij Slize een volledige donkere / zwarte website gaat realiseren.

ontwerp    Spotify playlist op website

Een goede voorbereiding

Aangezien er geen harde deadline was kon het project goed voorbereid worden. Alvorens het bouwen hebben we even kort, in twee sessies, het nieuwe ontwerp besproken met de klant. Wat zijn de wensen (functionaliteiten), welke kant moet het design op. Aan de hand van de wensen van de klant is Slize aan het ontwerpen gegaan.

De zwarte website maken

Nadat het ontwerp was goedgekeurd is Slize begonnen met het bouwen van de zwarte website. Bij een compleet zwarte website maken moet je rekening houden met het feit dat je ‘alles’ moet omkleuren.

Alle elementen, knopjes en functies moeten op een donkere ondergrond te zien zijn. Bij een donkere / zwarte website maken heb is het ‘grafische’ voordeel  dat beelden erg fraai tot hun recht komen.

Op de homepage van de zwarte website zie je dan ook dat de afbeeldingen / artiesten hier centraal staan. Als secundaire kleur om mee te werken kozen we voor de kleur rood. Een mooie combi en duidelijk in combinatie met alle zwart.

Minimalistisch webdesign

Een andere wens van de klant was een vrij minimalistisch webdesign. Niet te veel poespas maar dat wat er op stond moest er gelikt uit zien. Bij het maken van de website kwam dus veel maatwerk styling te pas. Gewenste hover en styling effecten zijn veelal gemaakt door het gebruik van custom CSS.

Hierdoor kun je een hele originele en unieke zwarte website maken. Geen 13 in een dozijn website maar een design compleet conform het gemaakte website ontwerp en de wensen van de klant.

De header, buttons, titels en foto’s zijn allemaal zo beknopt mogelijk gehouden. Mouse-over effectjes zijn veelal beperkt tot het gebruik van subtiele kleurwissel of een summiere underline. Bij deze zwarte website maken zijn alleen de CTA’s zijn voorzien van een prominente rode achtergrond (zie onderstaande foto).

Zelf je website bijwerken met Elementor    SZwarte website maken - Website ontwerp The Artist Family Oldenzaal

Inbouwen handige features

Gezien we te maken hebben met artiesten en de ‘event branche’ is er veel visuele content beschikbaar. Denk hierbij aan veel sfeervolle en actie foto’s, video’s maar ook muziek. In de zwarte website zijn deze verwerkt op de artiesten pagina’s. Op de pagina van (bijvoorbeeld) Moombahteam zie je de Spotify playlist terug, kun je de promotievideo bekijken en zie je een viertal sfeerfoto’s.

Wanneer de artiest zijn Spotify update dan veranderd deze op de website ook automatisch. Handig en zo is de artiestenpagina altijd up-to-date.

Klant kan zelf website bijwerken

Deze zwarte website maken heeft Slize gebouwd in het WordPress CMS. De website is zo ontwikkeld dat de klant ook  eenvoudig zelf zijn website kan aanpassen (zie bovenstaande foto). Middels een handige editor zijn teksten en foto’s in een handomdraai te wijzigen.

Het technisch onderhoud, grote technische wijzigingen en beveiliging van de website worden door Slize verricht.

Het resultaat

Benieuwd? Je kunt deze nieuwe zwarte website hier bekijken ?  www.theartistfamily.com. De website is gericht op de (door)ontwikkeling van The Artist Family. Voor nu is de content die gepubliceerd staat nog summier en beknopt. Met het webdesign is rekening gehouden met de groei van het bedrijf en het publiceren van meer toekomstige content.

Wil je ook samen met Slize een zwarte website maken of werken aan je (nieuwe) website? Leuk! Neem even contact op voor de mogelijkheden.

Meer werk zien?

Bekijk de diverse portfolio’s, het drukwerk, print en sign en/of het grafisch ontwerp voor een selectie van het werk. In de nieuwe stories en impressies lees en zie je hoe en wat Slize realiseert, maakt en ontwerpt.

Donderdag 20 mei 2021 | Story: Zwarte website maken

Bekijk meer stories    Dit wil ik ook!

Dit wil ik ook!