Creëer orgineel en eigen beeld, een foto veranderen in photoshop ✍️?

Werken met eigen beeld dat vinden we erg belangrijk. Je uitingen moeten orgineel en goed zijn. Heb je je grafische uiting klaar, wil je de boer er mee op en opeens zie je daar hetzelfde identieke beeld.? Het zal je maar gebeuren, zonde een gemiste kans.

Zelf werken we ook wel met stockbeelden maar maken we ook heel veel eigen gecreëerd beeld. Of we combineren beelden, veranderen kleuren en slopen onderdelen/elementen uit de ene foto voor de andere foto. Vrijwel alle beelden bewerken we na met een reden. Je beeld / een foto veranderen in photoshop, bewerken, aanvullen en uitbreiden? Tuurlijk doen! Kost wellicht iets meer tijd maar je bent wel origineel. Het beeld wordt er mooier van, het past beter bij je uiting en je voorkomt de kans hetzelfde beeld opnieuw tegen te komen. Voor het gebruik van aanvullend beeld of een foto ter ondersteuning zijn we er in principe niet direct op tegen maar voor groot en campagne beeld is dit een echte NOT done.

Het beeld in de foto’s hebben we bewerkt voor een klant uit Enschede. De kleuren zijn gewijzigd, de achtergrond is gewijzigd (vrijstellen) en er zijn elementen toegevoegd en de tonen in de foto veranderd. Lelijke vlekjes en puntjes zijn weg geretoucheerd, overbelichte en onderbelichte stukjes hebben we bijgewerkt en te onscherpe delen zijn verscherpt. En voilà, je hebt toch je eigen origineel beeld. De foto maakt deel uit een grote muurvisual die we aan het ontwikkelen zijn. We monteren verschillende foto’s in elkaar en creëren hier een tof eindresultaat van dat één mooi geheel is. Het resultaat posten we later in het portfolio, stay tuned.

Meer werk zien?

Stories zijn er om te delen en dat gaan we doen. In de stories zie je het grafisch werk van Slize. Hier presenteren we wat we doen, wat we maken en voor/met wie we werken.

Vrijdag 10 januari 2020 | Story: foto veranderen in photoshop

Bekijk meer stories