Creatief met fonts, eigen stoere letters tekenen ✍️

Vandaag in de story, stoere letters tekenen, creatief met fonts en het maken van een wallvisual voor print. Nexus in Oldenzaal gaat verhuizen en daarvoor mochten we meedenken over de nieuwe sign en aankleding van het kantoor. Er waren al enkele simpele ontwerpen gemaakt echter was de klant daar nog niet helemaal happy mee. Ieder z’n vak he ? Aan Slize de vraag of we dat beter en mooier konden.

Een mooie uitdaging waar we voor zijn gaan zitten. Het begon met het zoeken naar een geschikt beeld. Nexus wil meer gaan inzetten op beleving en daarbij horen dan – in onze ogen ook stoere en gelikte fotografie bij. We vonden een toffe foto van een DJ echter had het wel enige beeldbewerking nodig om passend te zijn. Meer vlees om de foto heen, intensievere kleuren, goed en correct centreren en wegpoetsen wat niet nodig is. Vervolgens hebben we het concept radicaal omgegooid en hebben we huidige idee van de klant in de prullenbak gegooid. Beleving is beleving en dan moet je niet koud communiceren vinden we bij Slize.?

    

We voorzagen de wallvisual van een stoere en pakkende kreet en daarmee was het eerste deel afgerond. Echte ontbrak er nog iets en we wilden de term ‘live’ extra bedrukken. We trokken het fontboek open en begonnen door de fonts te scrollen om te kijken of we een passende letter konden vinden. Een die stoer is, ruig oogt, lekker schreeuwt en opvallend is. Echter vonden we niets geslaagds. Met name bij handgeschreven letters is het vaak mooi op het eerste gezicht maar zodra je andere woorden of lettercombinaties gaat gebruiken valt het toch tegen.

Dan maar zelf stoere letters tekenen. We zochten een font uit dat als basis kon dienen en deze hebben we vervolgens stapje voor stapje veranderd. Alles werd lettertijk losgeknipt en opnieuw aan elkaar gemonteerd. De ‘schreeuwfactor’ werd uitgebreid toegepast en om het af te maken wilden we nog wat snelheid en dynamiek in de letters terug laten komen. We pakten de brushtool er bij en begonnen streepjes te trekken en te tekenen, het duurde even maar het resultaat was geslaagd.

We vervangende het huidige woord door het nieuwe lettertype en de visuals waren klaar voor presentatie. En zo gingen we zelf stoere letters tekenen en zijn we lekker creatief met fonts bezig geweest. Het blijft tof om te doen en je krijgt een super origineel iets. De klant was enthousiast en we kregen de reactie ‘ziet er erg vet uit’. Check, missie geslaagd.

Meer werk zien?

Stories zijn er om te delen en dat gaan we doen. In de stories zie je het grafisch werk van Slize. Hier presenteren we wat we doen, wat we maken en voor/met wie we werken.

Zaterdag 18 januari 2020 | Story: Eigen stoere letters tekenen

Bekijk meer stories