Een nieuw event poster design ✍️?✨

Sneak peek. ?✨ We zijn bezig met de (concept) opzet van nieuw artwork. We horen wel eens… ‘hoe kom je er op’. Soms schiet het idee binnen enkele seconden door de kop, soms duurt het iets langer. Het is een process. We kijken naar de beschikbare elementen, verzamelen de input en vanaf daar begint een brainstorm. Wat is er, wat is de input en welke output willen we genereren. In dit geval mochten we aan de slag met elementen als ‘strand, gras, water, DJ, bos, plezier, spel, tipi’s’ en uiteraard de locatie.

De naam van het event bestaat uit twee woorden beginnend uit de letter B. Met de ‘dubbel B’ zijn we aan de slag gegaan en hebben we de basis gemaakt van het event poster design. We hebben de letter gewijzigd, de openingen dichtgemaakt en deze vervolgens in de gewenste positie gedraaid. Omdat de letter ‘key’ wordt voor het design heeft deze wel ‘body’ nodig. We hebben de letter 3D gemaakt (zie foto’s) door middel van het tekenen van lijnen, vervolgens ankerpunten verbinden en de basis inkleuren. Relatief eenvoudig en snel te doen, helemaal omdat het maar om 2x één letter gaat.

    

Vervolgens hebben we de 3D elementen overgezet naar Photoshop waar we deze hebben bewerkt en verwerkt in de achtergrond. De letters werden voorzien van diepte en we zijn gaan werken met schaduwpartijen. Om een geschikte achtergrond te krijgen hebben we deze ook zelf gemaakt. De achtergrond van de event poster bestaat momenteel uit een mix van 8 verschillende foto’s. Vanaf daar mochten we de creatieve geest zijn gang laten gaan en hebben we ons uitgeleefd om er een echt event poster design van te maken.

Alle input werd verwerkt in de verdere details en het leverde een mooi, passend en creatief geheel op. Het project is momenteel in proef dus we gaan nog niet laten zien voor wie het is. Het resultaat met alle verwerkte elementen en input vindt je later terug in het portfolio.

Ook een event poster design nodig?

Event design is en blijft een van de tofste onderdelen van het grafische vak. Je kunt je er letterijk en figuurlijk helemaal op uitleven. Ben je ook op zoek naar een grafisch ontwerp? Informeer naar de mogelijkheden, we gaan graag voor je aan de slag.

Meer werk zien?

Stories zijn er om te delen en dat gaan we doen. In de stories zie je het grafisch werk van Slize. Hier presenteren we wat we doen, wat we maken en voor/met wie we werken.

Zaterdag 15 februari 2019 | Story: Event poster design

Bekijk meer stories