Lichtvlek verwijderen, een foto bewerken voor Ristorante Il Municipio

Voor het nieuwe Italiaanse restaurant ‘Il Municpio’ in hartje Denekamp verzorgde Slize beeldbewerking. Een foto bewerken om te te gebruiken voor de promotie en communicatie uitingen.

Het probleem

In de opmaak voor een banner, brochure en voor het persbericht wilde de klant graag een foto gebruiken. De klant maakte zelf een leuke foto met het personeel. Helaas zat er door het mooie weer in de foto lichtreflectie (een lichtvlek). Aan Slize de vraag of deze ook verwijderd kon worden uit de foto.

Foto bewerken in Photoshop - Kleur bewerken, retoucheren    Photo edit, lichtvlek verwijderen met Photoshop

Een foto bewerken met photoshop

Een foto bewerken kun je in verschillende programma’s en met verschillende tools doen. Van alle tools waarmee Slize werkt behoort Photoshop al jaren tot een van de favorieten. Het programma maakt dan ook dagelijks overuren.

Gezien de complexheid van de beeldbewerking is er in dit geval gekozen om de foto bewerking te verrichten in Photoshop. Om tot een mooi resultaat te komen moeten er namelijk verschillende handelingen worden verricht waaronder grafische beeldbewerking en retoucheren.

Poetsen, gummen, dupliceren en kleurbewerking

Een foto bewerken zoals deze is niet binnen een paar klikken klaar. De lichtreflectie zit op een vervelende plek en heeft over op de gehele foto invloed. Stukje voor stukje zijn de lichtstralen weggepoetst. Op delen waar er niet gepoetst kon worden is er gebruikt gemaakt van andere delen uit de foto. Deze zijn gedupliceerd en vervolgens in de foto verwerkt.

Beter en mooier beeld

Aangezien de foto toch volledig word nabewerkt is er gelijk gekeken naar kleurvlekken en algehele belichting van de foto. Deze zijn aangepast en de kleuren zijn iets intenser gemaakt en de achtergrond is iets opgelicht.

Daarnaast zit er op sommige delen van de foto te veel rood in het beeld. Deze zijn bij het foto bewerken middels kleurfilters met het penseel over geschilderd. Hierdoor realiseer je een iets neutralere tint.

Foto bewerken - beeld minder rood maken in photoshop    Photo edit, lichtvlek verwijderen met Photoshop

Het resultaat van het foto bewerken

De klant was blij met het resultaat en het foto bewerken is goed gelukt. De bewerkte foto is volgende week te vinden in de krant en wordt daarnaast gebruikt in en op de communicatie uitingen. Zowel online op social media en de website als offline in het print en drukwerk.

Het eerste drukwerk (brochures) waarop de bewerkte foto is reeds geleverd door Slize. Deze zijn momenteel te vinden op de campings rondom Denekamp. Ook op de banner, die te vinden is aan het Nicolaasplein in Denekamp, staat de foto groot afgebeeld.

Ook een foto bewerken?

Bij Slize houden we van een uitdaging. Heb je ook een grafisch beeld, beeldcreatie of beeldmanipulatie nodig? Of wil je een foto laten bewerken of juist om- of inkleuren? Laat iets va je horen en informeer naar de mogelijkheden.

Meer werk zien?

In de stories zie je het drukwerk, print en sign, de (digitale) creaties en het grafisch ontwerp. Hier zie je wat Slize realiseert, maakt en ontwerpt maar ook met en voor wie Slize werkt.

Vrijdag 4 juni 2021 | Story: Foto bewerken

Bekijk meer stories    Dit wil ik ook!

Dit wil ik ook!