Realisatie drukwerk Oldenzaal: kleurplaten drukken en tekenen

Voor Oldenzaal mocht Slize de paas-kleurplaten drukken. De kleurplaten zijn dubbelzijdig bedrukt waarbij de achterkant is voorzien van tekst en uitleg over de twee Paasacties die georganiseerd worden.

Voor het kleurplaten drukken heeft Slize zowel het drukwerk als het ontwerp, de illustratie en opmaak / DTP gerealiseerd.Op de voorkant van de kleurplaat is een zoekende ‘paashaas’ afgebeeld.

Zo heeft de kleurplaat een link naar de actie ‘zoek het gouden ei’. Verder zijn er onder meer het marktplein (Horeca Markt Oldenzaal) en de bekende Oldenzaalse marktsteen afgebeeld.

Print en drukwerk Oldenzaal    Kleurplaten drukken Oldenzaal (Twente)

Drukwerk inzetten als ‘slimme’ vorm van promotie

Waarom kleurplaten drukken? Kleurplaten drukken doe je natuurlijk niet zonder reden. Het drukwerk is verspreid op de Oldenzaalse basisscholen en zijn daarnaast verkrijgbaar bij diverse zaken in Oldenzaal.

Voor de kinderen is het kleuren natuurlijk leuk maar kleurplaten drukken biedt ook kans voor een mooie promotie. De achterzijde van het drukwerk is namelijk gebruikt om te ‘informeren’ en dus ‘slim’ reclame te maken.

Iets dat je kunt gebruiken (of een doel heeft) zorgt ervoor dat het minder snel wordt weggegooid of wordt overgeslagen. Zo krijgt je ‘reclame’ meer exposure, geniet het drukwerk langer de aandacht en bereikt het meer(dere) mensen. Het is een stukje drukwerk dat je letterlijk toch in de hand hebt.

Kleurplaten drukken en promotie voor de Paasactie

De ingeleverde kleurplaten worden opgehangen en aan de kleurplaten actie is een leuke winactie aan gekoppeld. Kleurplaten drukken is dus een mooie manier om een boodschap en actie onder de aandacht te brengen.

Hoewel je in eerste instantie mikt op de jongeren doelgroep pak je uiteraard ook de ‘ouders’, vriendjes / vriendinnetjes en thuissituatie mee.

Naast de kleurplaten verzorgde Slize ook een serie andere uitingen. Op zowel de offline als de online media is ingezet. Zo zijn er uitingen gerealiseerd voor de social media, websites en is er een advertentie geplaatst in het lokale weekblad.

Kleurplaten bedrukken Oldenzaal - Print - Sign - Drukkerij Oldenzaal    Paasactie Oldenzaal - Zoek het gouden ei - Kleurplaten afdrukken

Wil je ook kleurplaten laten drukken?

Bij het kleurplaten drukken zijn er verschillende mogelijkheden. Kleurplaten kunnen gedrukt worden op dik en dun papier en kunnen aan één of aan twee kanten bedrukt worden. Wil je bijvoorbeeld een boodschap of aanvullende informatie communiceren? Gebruik hiervoor dan zoals in dit geval de achterkant van het vel.

Kleurplaten kunnen aflopend gedrukt worden al is dit niet echt handig bij het inkleuren. Daarom worden kleurplaten vaak voorzien van een (subtiele) witte rand. Uiteraard is er ook keuze in de bedrukking. Dit kan in één kleur als full-colour drukwerk. Zowel de voor- als achterkant kan bedrukt worden.

Tip! ? Voor het fraaiste resultaat kun je het beste de kleurplaten drukken op dikker papier. Dit voorkomt dat de bedrukte achterkant doorschijnt aan de voorkant.

Meer weten of benieuwd naar de kosten? Kleurplaten drukken is relatief goedkoop en snel realiseerbaar. Informeer naar de mogelijkheden.

Meer werk zien?

In de stories zie je het drukwerk, print en sign, de (digitale) creaties en het grafisch ontwerp. Hier zie je wat Slize realiseert, maakt en ontwerpt maar ook met en voor wie Slize werkt.

Donderdag 24 maart 2021 | Story: Kleurplaten drukken

Bekijk meer stories    Dit wil ik ook!

Dit wil ik ook!