OldenSale promo, een korte video maken als social media advertentie

Voor OldenSale 2020 in Centrum Oldenzaal mocht Slize de promotie, advertenties, content en het drukwerk verzorgen. De campagne is voortgekomen uit voorloper van het sale event. Een kwestie van opfrissen, verbeteren en upgraden naar de huidige standaarden.

Aangezien je online steeds meer en beter zichtbaar moet zijn is dit een van de onderdelen waar extra aandacht aan is besteed. Naast de reguliere promotie, postings en content is Slize ook bezig geweest met een korte video maken. Zo kun je kort, krachtig en snel je boodschap onder de aandacht brengen. De korte video is voorzien van leuk en catchy deuntje.

Waarom werken met korte videos?

Bij het maken van een korte video kun je nét even iets meer en subtieler je informatie kwijt. In plaats van een lap tekst kun je de elementen en je boodschap subtiel communiceren gedurende de video. Visueel een stuk prettiger voor het oog en makkelijker behapbaar voor de consumer.

Het maken van korte video’s heeft nog meer voordelen. Zo is de attentie waarde groter en blijven de ontvangers langer (en aandachtiger) naar de boodschap kijken. Je wilt toch even weten wat er gaat gebeuren naarmate de video vordert.

Hou bij de korte video maken het wel kort. Met name voor de hedendaagse social media zijn lange en trage video’s niet ideaal. Bijkomend voordeel van korte videos maken is dat geluid en/of muziek kunt toepassen. Wordt het allemaal toch een stuk vrolijker van.

Duur van de video

Bij een korte video maken kun je variëren qua lengte. De meeste animaties en spotjes die Slize verzorgd zijn tussen de 8 en 30 seconden. Heeft je video een ander doel? Dan kun je uiteraard een langere promo maken. Een voorbeeld hiervan is de promo ?  die Slize creëerde voor De Wethouder First Floor.

? TIP: Let wel op dat je over de juiste rechten beschikt en/of toestemming hebt om de audio te gebruiken. Dit voorkomt ‘gedoe’ achteraf.

Spotjes, animaties en video content maken. Grafisch ontwerp van Slize in Oldenzaal (Twente)    Korte video maken - Social media design Oldenzaal

Samen met Slize je korte video maken?

Een korte video maken is relatief snel realiseerbaar en bied meer waarde dan een statisch beeld. Indien er nog geen bestaande content is kan dit uiteraard (op maat) gecreëerd worden. Wil je ook samen met Slize een korte video maken of animatie maken voor je bedrijf of event? Stuur even een berichtje of druk op de ‘Dat wil ik ook’ knop hieronder.

Meer werk zien?

Stories zijn er om te delen en dat gaan we doen. In de stories zie je het grafisch werk van Slize. Hier presenteren we wat we doen, wat we maken en voor/met wie we werken. Meer video’s als deze zien? Bekijk ze het in het spotjes en animatie portfolio of bezoek het YouTube kanaal van Slize.

Vrijdag 28 augustus 2020 | Story: Korte video maken

Bekijk meer stories    Dit wil ik ook!

Dit wil ik ook!