Disney’s Lion King Rafiki tekenen ✍️?

Eens een keer wat anders, we grijpen weer terug naar potlood en papier! We zijn al een aantal dagen bezig geweest met Rafiki tekenen van Disney’s Lion King. We hebben een goede tekening nodig op hoge resolutie zodat we er een grote print van kunnen maken.

Uit ervaring weten we bij Slize dat je beter vanaf de basis goed beginnen. Na enig speurwerk en inspiratie te hebben opgedaan begonnen we met de eerste krabbels en globale lijnen op papier te zetten. Vervolgens hebben we deze schets digitaal nagetekend.

Hierdoor worden de eerste contouren van de Rafiki tekening zichtbaar. Door naar fase 3 waarbij we het Rafiki tekenen digitaal hebben voorgezet. We hebben van de zojuiste gemaakte schets nu een lijntekening gemaakt (zie foto’s).

Digitaal inkleuren Rafiki tekenen     Close-up digitaal tekenen van Disney's Aap Rafiki

Nu we de contourlijnen van Rafiki hebben kunnen we aan de slag met kleur. We hebben de schetsen grof voorzien van kleur (zie foto). Hierdoor hebben we een ingekleurde tekening van Rafiki ter indicatie. Deze hebben we later nodig bij het digitale schilderen.

Aan de hand van de gekleurde tekening én de lijntekening gaan we de tekening van Rafiki opnieuw inkleuren en alle vormen opnieuw tekenen. Ditmaal doen we dat in photoshop op XL formaat zodat we uiteindelijk een groot en high-res bestand overhouden. Na het inschilderen van de basis-elementen en vormen halen we de lijntekening weg en gaan we deze voorzien van schaduwpartijen en highlights (zie foto). Hierdoor creëren we diepte in het beeld en maken we het beeld eigen, precies zoals we zelf willen.

Meer werk als deze ‘Rafiki tekenen’ zien?

Neem een kijkje in ons portfolio voor meer grafisch werk en artwork. Automatisch updates als deze ontvangen? Volg ons dan op Facebook en je ontvangt ze vanzelf in je feed.

Woensdag 17 juli 2019 | Story: Disney’s Rafiki tekenen

Bekijk meer stories    Dit wil ik ook!

Dit wil ik ook!