Een one page website maken voor Woonwinkel Wooon!! in De Lutte ✨ 

Voor woonwinkel Wooon!! met sfeer in De Lutte realiseerde Slize een simpele starters website. Slize heeft een groot deel van de fysieke en tastbare mogen verzorgen waaronder een grootdeel van het print-en drukwerk. Echter was Wooon!! online alleen nog op Facebook te vinden. Een website is tegenwoordig praktisch onmisbaar en daar is voor Wooon!! sinds vandaag verandering in gekomen.

Perfect om mee te beginnen

Slize realiseerde een website die perfect is voor startende ondernemers; een ‘one page website’. De naam zegt eigenlijk alles, ‘one page‘. Dit wil zeggen dat de website uit slechts één pagina bestaat. De informatie staat beknopt onder elkaar gestapeld in handige hoofdstukken.

Op de nieuwe website van Wooon!!  vindt je onder meer een impressie van de winkel terug, wat beknopte informatie over het bedrijf, een foto album en een contactformulier. Een simpele one page website maken kan snel gerealiseerd worden en biedt een perfecte oplossing wanneer je nog niet over zoveel content en informatie beschikt.

Slize.nl - Webdesign Oldenzaal x De Lutte    One page website maken - Wooon De Lutte x Slize Oldenzaal

Een one page website maken vs een gewone website maken

Een one page website maken biedt een aantal voor- en nadelen t.o.v. een gewone website. Zoals hierboven aangegeven kun je een one page website snel realiseren. Je hoeft over al te veel tekst, afbeeldingen en content te beschikken. Het is snel te realiseren en is uitermate geschikt als vluchtige en beknopte informatie bron.

Daarom is in onze ogen een one page website ook mooie manier voor starters om te werken aan hun online identiteit. Juist in deze tijden is je online vindbaarheid essentieel. Een website (laten) maken als ‘one page’ kan ook behoorlijk schelen in de kosten en is over het algemeen een stuk goedkoper als het maken van een reguliere website en/of webshop.

Een ander bijkomend voordeel, in onze ogen, is het eenvoudige browsen / navigeren van de website. Middels de ‘anchors’ scrollt de website automatisch naar het betreffende onderdeel. Dit maakt de one page website ook uitermate geschikt voor mobiele devices.

Mobiele website laten maken? Slize Oldenzaal x De Lutte    Responsive webdesign van Slize Oldenzaal

De nadelen van een one page website zijn de wat beknopte mogelijkheden om content weer te geven. Je wilt bij het bezoeken van een one page website geen hele verhalen onder elkaar lezen. Hiervoor is een standaard website meer geschikt. Zo kun je werken met een korte intro en een button om door te klikken naar de daadwerkelijke informatie.

Daarnaast is – over het algemeen – de website iets minder goed vindbaar in Google. De mogelijkheid voor optimalisatie, en de informatie op een one page website zijn nu eenmaal wat beknopter.

De klant en het resultaat

Wooon!! met sfeer in de Lutte is een speciaalzaak voor alles op gebied van woninginrichting. Afgelopen voorjaar opende de woonwinkel – na een complete verbouwing – de winkel in het centrum. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de website ?  van Wooon!! met sfeer zelf.

Wil je ook een one page website maken?

Ben je ook op zoek naar een starters website en wil je samen met Slize een one page website maken? Of liever een gewone website? Stuur even een berichtje of druk op de ‘Dat wil ik ook’ knop hieronder. We gaan graag voor je aan de slag.

Meer werk zien?

Stories zijn er om te delen en dat gaan we doen. In de stories zie je het grafisch werk van Slize. Hier presenteren we wat we doen, wat we maken en voor/met wie we werken.

Donderdag 12 november 2020 | Story: One page website maken

Bekijk meer stories    Dit wil ik ook!

Dit wil ik ook!