Een middag volop aan de Photoshop beeldmanipulatie ??

Zo nu en dan krijg je van die uitdagende vragen. ? Ditmaal de vraag of we van een foto de oude striping konden verwijderen en de nieuwe politie striping kunnen plaatsen op / in een foto. Bij Slize kunnen we veel en houden we wel van een gezonde uitdaging. Voor het project in Enschede waar we mee bezig moet heel veel (grafisch) werk gebeuren. Beeldbewerking, composities maken, werken met schaduwen, diepte en belichting, vrijstellen, beeldmontage en nu dus ook Photoshop beeldmanipulatie.

Waarom moeten we het beeld aanpassen?

Één van de elementen die in het de visual verwerkt moet worden in een politieauto. Echter hebben de voertuigen van de hulpdiensten recent (medio april 2019) allemaal nieuwe striping gekregen. De gekleurde strepen worden zijn breder geworden wat moet zorgen voor een betere aanwezig-/ zichtbaarheid.

Highlights aanbrengen in photoshop. Werken met licht en schaduwpartijen.    Politie striping tekenen in adobe illustrator

Vanzelfsprekend zijn de foto’s waar we mee werken in het artwork allemaal nog voorzien van de oude striping. Wat betekend dat we op zowel de ambulance, brandweer als politieauto nieuwe striping moesten plaatsen. Bekijk in de foto’s bovenin het originele en hieronder het gestripte beeld van het politiebusje.

Oude striping verwijderen en nieuwe striping plaatsen

Klinkt een stuk makkelijker als het is ?. Maar we zagen het als een uitdaging dus het werd een middag lekker poetsen, gummen, kleuren en bewerken in Photoshop. Voor we überhaupt de nieuwe politie striping konden plaatsen moest eerst de oude striping verwijderd worden. Één voor één verwijderden we (zie foto’s) de oude striping.

Wegpoetsen in Photoshop, grafische beeldbewerking project Enschede    Digitale beeldbewerkeing - Een politie busje waarbij de striping is verwijderd.

Het bleek nog een verdomd lastig klusje aangezien we ook te maken hadden met de belichting en overbelichte delen door de loeiende sirene. Na een tijd hadden we de oude striping verwijderd en bleef er een blanco kaal busje over. Zijn we er nu? Nee.

Start photoshop beeldmanipulatie en grafische beeldbewerking

Er zaten allemaal kleurvlekken in die we moesten wegpoetsen en zorgen dat het busje weer een mooi geheel werd. Er waren bepaalde delen weggevallen die weer teruggezet moesten worden. Nadat we dit eenmaal hadden gedaan konden we beginnen aan het tweede deel van de Photoshop beeldmanipulatie. We tekenden de nieuwe striping in illustrator (zie foto en foto header) en positioneerde deze op het busjes.

Photo manipulatie - nieuwe striping op voertuig monteren    Montage nieuwe striping op een politie auto. Grafische beeldbewerking Enschede.

Na flink passen en meten konden we de striping gaan buigen en positioneren op het voortuig. Hierna volgende nog een flinke nabewerking. We werkten als laatste de kleuren en belichting bij zodat het resultaat er ook echt uitziet. En om het af te maken hebben we nog wat extra lichteffecten toegevoegd aan de sirenes en koplampen. ✨

Project Photoshop beeldmanipulatie geslaagd, het antwoord op de vraag van de klant is dus… ja dat kunnen we. Het orginele beeld én het resultaat zie je in de bovenste foto’s.

Politie busje met nieuwe striping - Beeldbewerking in Adobe Photoshop    Wegpoetsen in Photoshop, grafische beeldbewerking project Enschede

Wil je samen met Slize aan de slag met Photoshop beeldmanipulatie?

Leuk! Stuur ons even een berichtje op mail@slize.nl en we gaan graag voor je aan de slag. Meer updates als deze zien? Blijf de website in de gaten houden.

Meer werk zien?

Stories zijn er om te delen en dat gaan we doen. In de stories zie je het grafisch werk van Slize. Hier presenteren we wat we doen, wat we maken en voor/met wie we werken.

Maandag 24 februari 2020 | Story: Photoshop beeldmanipulatie

Bekijk meer stories