Tekst wegwerken in een foto, beeldbewerking met Photoshop

Voor de ‘Hollandse Weken’ in Oldenzaal verzorgde Slize het grafisch ontwerp en de vormgeving/DTP. Hiervoor zijn er onder andere een keyvisual, een advertentie, posters en abri’s gemaakt.

Om de keyvisual op groot formaat te realiseren is er een XL photoshop montage gemaakt van diverse elementen die in elkaar zijn verwerkt. Hierbij gaat Slize tekst wegwerken in een foto en wordt er gebruikt gemaakt van beeldbewerking.

Een vrolijk geheel met lekker veel kleur en een link met het EK voetbal. Vanzelfsprekend zie je dit dan ook weer terug in de visual. De ‘Hollandse Weken’ zijn van 11 juni t/m 11 juli in Oldenzaal.

Werken met eigen beelden

Eigen en uniek beeldmateriaal vindt Slize erg belangrijk. Voor de XL photoshop montage kochten we een aantal basis illustraties welke vervolgens zijn bewerkt. In deze story zie je een deel van de visual en bijhorende beeldbewerking: de vos.

De vos in het artwork staat symbool voor de speurtocht en vossenjacht, twee van de onderdelen van de ‘Hollandse Weken’. In de originele foto (zie boven) zie je dat er tekst / letters in de foto zitten. Deze zijn niet nodig, zijn storend en voegen niets toe aan het te creëeren artwork.

Deze tekst (letters) gaat Slize dan ook uit het beeld wegwerken. Daarnaast gaat Slize het blauwe boek vervangen voor de ‘Oldenzaalse Bingotocht’ kaarten. Op deze manier krijgt de visual gelijk de benodigde relevantie.

grafisch ontwerp oldenzaal - eigen visual maken    oldenzaalse bingotocht visual maken | grafisch-ontwerp

Elementen en tekst wegwerken in een foto

In bovenstaande en onderstaande foto zie je een deel van het process van de beeldbewerking. Een van de onderdelen die we het meest gebruik is vrijstellen. Middels vrijstellen knip je het element los van de achtergrond. Vervolgens zijn alle overbodige stukken weggesneden (zie foto’s).

Als eerste hebben we de ‘bingokaarten’ gemonteerd in de visual. Door het plaatje in perspectief te buigen en te werken met hooglichten en schaduwen ontstaat het benodigde effect. Het kleine puntje van het blauwe boek dat overblijft wordt weggepoetst en opnieuw ingekleurd.

Buigen, dupliceren, poetsen en kleurbewerking

Tekst wegwerken is een foto is niet altijd even makkelijk. In dit geval is het ook weer een mooi uitdaging. Het gros van de letters kan weggesneden worden maar de letter ‘H’ staat voor een deel van de visual. Gezien de poten van de vos op elkaar lijken kan de linker poot gebruikt worden op de rechterpoot te maken.

De poot wordt gedupliceerd en gepositioneerd in de juiste positie. Aangezien de houding nu niet goed is moet de poot iets worden bijgebogen. Daarnaast is het perspectief niet goed en hoort er iets verschil in te zitten qua belichting. Gelukkig zijn er tal van tools in Photoshop waarmee we dit probleem kunnen oplossen.

Nu de onderpoot is hersteld moet het onderste stuk van de buik van de vos nog hersteld worden. Door flink te poetsen en het vlak in diverse lagen over te schilderen kon ook dit stuk verwijderd worden.

een beeld bewerken in photoshop, dupliceren en bewerken    vorm buigen in adobe photoshop - beeldbewerking twente

Het resultaat van de montage en tekst wegwerken

Het resultaat (voor/na) van de beeldbewerking en het ’tekst wegwerken’ zie je in de bovenste foto’s. Op de eerste foto zoals het beeld in de uiteindelijke visual is bewerkt en op de tweede foto het losstaande beeld voordat deze is gemonteerd.

Zoals aangegeven is deze vos slechts een deel van de visual. In de uiteindelijke montage zit nog onder meer een voetbalveld, voetbalstadion, podium en diverse spotlight die we bewerkt hebben. De posters langs de weg, grote abri’s in de bushokjes en advertentie zijn vanaf komende week te zien.

Zo zie je maar, geen dag of klus is het zelfde en het werk dat Slize verricht is zeer divers. En dat maakt grafisch ontwerp ook zo’n prachtig vak.

Wil je ook tekst wegwerken in een foto?

Bij Slize houden we van een uitdaging. Heb je ook een grafisch beeld, beeldcreatie of beeldmanipulatie nodig? Of wil je ook tekst wegwerken uit een foto, een foto laten bewerken of juist om- of inkleuren? Laat iets va je horen en informeer naar de mogelijkheden.

Meer werk zien?

In de stories zie je het drukwerk, print en sign, de (digitale) creaties en het grafisch ontwerp. Hier zie je wat Slize realiseert, maakt en ontwerpt maar ook met en voor wie Slize werkt.

Donderdag 27 mei 2021 | Story: Tekst wegwerken

Bekijk meer stories    Dit wil ik ook!

Dit wil ik ook!