Breng het design tot leven, video animatie maken voor Ultimo Mode Oldenzaal

Aan het eind van elke zomer moet de zomercollectie in de modewinkels plaatsmaken voor het nieuwe seizoen. Vaak gebeurt dit middels een opruiming. Voor Ultimo Mode in Oldenzaal realiseerde we een serie promotie uitingen. Slize verzorgde het drukwerk, de social uitingen en maakte van deze designs maken ook een video animatie.

Met een video animatie maken van het ontwerp breng je het design tot leven. Doordat we de basis (het poster ontwerp) hebben vormgegeven kunnen we deze ook eenvoudig weer strippen. De onderdelen hebben we namelijk los nodig om een video animatie te maken. Als je de onderdelen ‘los’ hebt kun je ze namelijk afzonderlijk laten bewegen.

Eenmaal in elkaar gemonteerd maakt het ‘catchy muziekje’ onder de video het geheel af. Bij een video animatie maken wordt de ‘animatie’ uiteraard afgestemd op de muziek zodat het mooi overeenkomt. We sluiten de video zoals gewoonlijk af met het logo van de klant zodat de zender ook duidelijk is.

Benieuwd naar de video? Bekijk deze hierboven of rechtstreeks op het YouTube kanaal.

Waarom een video animatie maken

Video heeft als voordeel dat je relatief veel kunt vertellen / laten zien op de kleine afmeting. Daarnaast trekt bewegend beeld snel de aandacht en kun je met geluid / muziek een emotie oproepen. Een video animatie maken vergt iets meer tijd dan het maken van een regulier design maar bied dan ook meer mogelijkheden.

Bewegend beeld is uitermate geschikt om bijvoorbeeld in te zetten voor je online promotie. Bijkomend voordeel is dat je, met een video animatie als deze, gemakkelijk advertentie richtlijnen, zoals de Facebook 20% regel, kunt omzeilen.
Video animatie maken - sla je slag zomer sale Oldenzaal    Ultimo Mode Oldenzaal - zomersale uitverkoop vierkante poster

Herkenning en de kracht van herhaling

Herhaling en herkenning zijn erg belangrijk bij reclame. Daarom hebben we er voor gezorgd dat bij deze video animatie maken het design naadloos aansluit bij de andere uitingen. Wanneer mensen een uiting vaker voorbij zien komen nemen ze deze sneller op en herkennen ze deze (onbewust). Hierdoor blijft de boodschap beter hangen.

Dit is een van de redenen waarom we het bij Slize erg belangrijk vinden dat reclame en promotie uitingen altijd bij elkaar passen qua look & feel. Denk hierbij aan de vormgeving en uitstraling maar ook aan kleurgebruik, vlakverdeling, positionering en de typografie.

Wil je ook een video animatie maken?

Samen met Slize een video animatie maken van je design? Stuur ons even een berichtje of druk op de ‘Dat wil ik ook’ knop hieronder. We gaan graag voor je aan de slag.

Meer werk zien?

Stories zijn er om te delen en dat gaan we doen. In de stories zie je het grafisch werk van Slize. Hier presenteren we wat we doen, wat we maken en voor/met wie we werken.

Zondag 27 juli 2020 | Story: video animatie maken

Bekijk meer stories    Dit wil ik ook!

Dit wil ik ook!