Wat betekend een logo nu eigenlijk? ✍️?✨

Bij Slize vinden we het belangrijk dat we kunnen uitleggen wat we doen en waarom en waarvoor klanten ons betalen. We laten vaak zien hoe we aan iets komen, waarom we iets gedaan hebben en wat bijvoorbeeld de inspiratie is geweest. We kunnen het onszelf een stuk makkelijker maken door dit niet te doen maar daarvoor hebben we het grafische vak niet omarmt. De drive en passie om er, samen met de klant, ook echt iets moois van te maken is te groot. Liefde voor het vak laten we maar zeggen.

Wat betekend een logo

In deze story gaan we laten we zien hoe hoe we tot een logo ontwerp zijn gekomen en wat het idee achter het ontwerp is. Want wat betekend een logo ontwerp nu eigenlijk? We doen niet zomaar iets en kladderen niet zomaar iets op papier. ? Er is echt over nagedacht en daar nemen we ook echt bewust de tijd voor. En hoe gaaf is het als de klant vervolgens ook kan uitleggen wat zijn of haar logo is en betekend.

    

De input verzamelen

We zijn bezig geweest met het ontwerp en de ontwikkeling van een nieuw event logo. Het logo gaat gebruikt worden voor een nieuw concept dat binnenkort wordt uitgerold. Het event is gericht op de jongste jeugd (< 18) en gaat plaats vinden op verschillende locaties en uitgaansgelegenheden. Het logo bevat twee woorden beide begint met de letter ‘F’ en bevat de woorden ‘fruit’ en ‘fris’. Mocht je bij deze laatste denken heh? Deze woorden maken prominent deel uit van de bedrijfsnaam, vandaar dat we deze meenemen. Als aanvullende input kregen we mee dat het een trendy/hip, modern en strak logo ontwerp moet worden.

De input analyseren

Hierboven las je de input waar we mee aan het werk konden. We gaan dit nu vertalen naar een bruikbaar iets zodat we deze kunnen gebruiken en later kunnen vertalen naar de betekenis van een logo ontwerp. We hebben de volgende elementen: Jeugd, evenement, uitgaan (~ muziek, dans, feest), locaties (~ geo pin), trendy/hip/modern/strak (~ strakke moderne vormgeving), de letter ‘F’ en de woorden ‘fruit’ en ‘fris’ (~ druppel).

De input verwerken en gebruiken

Maar wat betekend een logo ontwerp? Dat gaan we nu laten zien. Nu we de elementen hebben gaan we aan het schetsen en tekenen. Vaak is dit een process dat enkele uren in beslag neemt. Lekker rommelen, prusten en tekenen. We vullen een blad vol met logo schetsen en vanaf worden logo’s uitgewerkt.

    

Zo kan het zomaar zijn dat we één logo wel 100 varianten hebben. Op boven- en onderstaande foto’s zie je hoe we de input verwerkt hebben in het uiteindelijke beeldmerk. En daarmee het antwoord op de vraag ‘wat betekend een logo’? Rechts van het logo komt de naam te staan. De klant was blij met het ontwerp en het design was in één akkoord.

    

Wil je ook een logo ontwerp met een betekenis?

Bij Slize maken en ontwikkelen we veel logo’s. In allerlei soorten en stijlen. Voor een impressie verwijzen we je graag naar het logo portfolio. Hier staan inmiddels een 80+ ontwerpen online. Ook een logo laten maken? Informeer naar de mogelijkheden. Meer stories als deze zien? Volg ons op Facebook en je ziet ze vanzelf voorbij komen in je feed.

Meer werk zien?

Stories zijn er om te delen en dat gaan we doen. In de stories zie je het grafisch werk van Slize. Hier presenteren we wat we doen, wat we maken en voor/met wie we werken.

Dinsdag 18 februari 2020 | Story: Wat betekend een logo

Bekijk meer stories    Dit wil ik ook!

Dit wil ik ook!