Een oude defecte Joomla website omzetten naar WordPress

Na de realisatie van de nieuwe onderdelen webshop voor Servicepunt Krimpen vroeg de klant of Slize ook naar zijn huidige website kon kijken. Het servicepunt in Krimpen aan den IJssel werkte nog met een oud Joomla CMS en deels uitgevallen / defecte website.

In eerste instantie zou Slize alleen de website overnemen en verhuizen. Echter nadat de klant de nieuwe mogelijkheden van zijn webshop heeft gezien en heeft gewerkt heeft met de nieuwe editor van zijn webshop wilde de klant dit ook graag voor zijn reguliere website.

Overname hosting

Alles onder één dak,  gewoon bereikbaar en hulp bij vragen. Dit is een veelgehoorde wens van klanten. Voor Servicepunt Krimpen nam Slize de hosting van beide websites over. Zo kunnen we overal bij en kan er snel geschakeld worden. Bijkomend voordeel is dat de klant in dit geval ook nog voordeliger uit is qua kosten.

Slize hielp met het opzeggen bij zijn oude host, het opvragen van de verhuiscode, het overzetten van de e-mail, het maken van back-ups, het opnieuw instellen / installeren van de diensten en de oude website omzetten naar WordPress.

Nieuw webdesign - volledige responsive website Krimpen aan den IJssel    Zelf je website aanpassen in WordPress

Verhuizen en voorbereiden

Voordat we aan de nieuwe website begon hebben we een aantal keren contact gehad met de klant voor het plan van aanpak. In overleg zochten we een passend moment voor de verhuizing uit.

Hierbij was het voor Slize een vereiste dat de klant geen tot een minimale overlast zou hebben van de verhuizing. Zo kort mogelijk offline en zo snel mogelijk weer werkend online.

Website omzetten naar wordpress

Voordat Slize gaat beginnen met de website omzetten naar WordPress werd de oude website goed bekeken. Alle teksten worden gekopieerd, van alle pagina’s worden screenshots gemaakt en alle afbeeldingen zijn opgeslagen en klaargezet.

Vervolgens is Slize begonnen met namaken van het webdesign en het bouwen van de nieuwe website. De pagina’s worden een voor een overgezet in het nieuwe WordPress CMS. Nadat de desktop versie klaar was is de website ook geoptimaliseerd voor de mobiel.

Door de goede voorbereiding en de niet al te complexe website heeft de klant geen last gehad van de verhuizing. De volgende ochtend was de nieuwe website weer in de lucht.

joomla website omzetten naar wordpress    Snel en goedkoop een wordpress website laten maken

Het resultaat

De klant heeft een kleine investering gedaan die zichzelf terug gaat verdienen. Servicepunt Krimpen werkt nu met een nieuw CMS en beschikt met de website over veel meer mogelijkheden. De website is beter beveiligd en kan door de klant zelf worden bijgewerkt.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het hier  ?  servicepuntkrimpen.nl

Ook je website omzetten naar WordPress?

Heb je ook een oude of gedateerde website met beperkte mogelijkheden? Wil je ook zelf aan de slag met je website kunnen en je website omzetten naar WordPress? Veel websites zijn nog steeds niet responsive, zijn niet goed beveiligd en beschikken over beperkte mogelijkheden.

Dit kan makkelijker en beter en hoeft geen honderden euro’s te kosten. Interesse? Laat iets van je horen en informeer naar de mogelijkheden. Slize denkt graag met je mee.

Meer werk zien?

Bekijk de diverse portfolio’s, het drukwerk, print en sign en/of het grafisch ontwerp voor een selectie van het werk. In de stories en impressies lees en zie je hoe en wat Slize realiseert, maakt en ontwerpt.

Vrijdag 18 juni 2021 | Story: Website omzetten naar WordPress

Bekijk meer stories    Dit wil ik ook!

Dit wil ik ook!