Werken met een huisstijl handboek ?

We mochten afgelopen week een nieuwe klant uit Enschede verwelkomen bij Slize. Voor deze nieuwe klant gaan we bezig met de opmaak / DTP van een brochure. Als je voor het eerst met elkaar werkt is het natuurlijk altijd even aftasten hoe en wat. We kregen van de klant de logo basis materialen aangeleverd tezamen met het huisstijl handboek van het moederbedrijf. Werken met een huisstijl handboek dat maar liefst 145 pagina’s dik is. Deze bevalt alle benodigde informatie, voorbeelden en uitleg over hoe de huisstijl gebruikt dient te worden.

Mooi om te zien dat er goed over nagedacht was. Alle facetten van de huisstijl – van logo en font gebruik tot print / sign toepassingen werden aangehaald. Voor grote (internationale) bedrijven is dit eigenlijk wel een must, helemaal wanneer je met meerdere reclamebureau’s werkt. Het creëert duidelijkheid voor de vormgever en de klant krijgt eenheid in de uitstraling. We hebben al vaker en voor diverse klanten met een huisstijl handboek gewerkt. Als je deze eenmaal onder de knie hebt kunt je sneller werken en binnen de kaders van de huisstijl de vrijheden en mogelijkheden toepassen.

Voorbereiden, inlezen en starten met de opmaak

We zijn er eerst eens goed voor gaan zitten en hebben het huisstijl handboek doorgespit en geanalyseerd. Hoe werkt het bedrijf, waarom x en waarom y en wat was het idee (en de logica) van de oorspronkelijke designer. Gisteren hebben we het basisstramien opgezet, alineastijlen aangemaakt en alle elementen klaar gemaakt voor gebruik. Vervolgens hebben we de omslag gemaakt en de eerste 6 pagina’s van het binnenwerk. Wanneer de brochure klaar en goedgekeurd is gaan we deze tevens overzetten naar het Engels. En zo zie je maar, wederom compleet wat anders. Geen dag is hetzelfde bij Slize ♥ Wordt vervolgd…

Meer werk zien?

Stories zijn er om te delen en dat gaan we doen. In de stories zie je het grafisch werk van Slize. Hier presenteren we wat we doen, wat we maken en voor/met wie we werken.

Woensdag 5 februari 2020 | Story: Werken met een huisstijl handboek

Bekijk meer stories