Een foto verbeteren ✨ Aan de slag met retoucheren, kleurruis verwijderen en grafische beeldbewerking.
Zo nu en dan ontvangen we beeld-/fotomateriaal waarbij we we denken; mmmm ?. En dit was zo’n dag. We kregen voor een busbelettering in Oldenzaal een productfoto aangeleverd waar we niet gelijk heel enthousiast van werden. We opende het beeld in Photoshop en alvorens we begonnen zoomden we eerst eens goed in en liepen we de afbeelding secuur na. De foto zat vol met kleurvlekken, vrijstel foutjes en kleurruis.
Na een grondige check zijn we deze – daar waar nodig – opnieuw vrij gaan stellen. Dat is het nadeel als je bij groot formaat niet ver genoeg inzoomt, je wil nog wel eens een plekje missen. Het kan zijn dat je je pad niet genoeg ‘in’ de foto tekent of dat er in de foto een spiegeling / belichting zit waardoor deze soft verloopt naar wit.
Jammer aangezien het beeld voor een deel gepositioneerd wordt over een andere foto heen en dat ga je in het eindresultaat zien. Hierdoor ontstaat er dan een klein witrandje langs de foto. Zonde, dat willen we niet. Dus gaan we een foto verbeteren; aan de slag met beeldbewerking, kleurruis verwijderen en retoucheren.
Kleurruis verwijderen
Met kleurruis verwijderen haal je vlekjes en zweem uit een foto. Zoals je ziet zijn sommige delen groen of rood uitgeslagen. Dit losten we op door delen van de foto met verschillende kleuren over te schilderen met de brush in Photoshop en deze lagen vervolgens te blenden. Beetje bij beetje, cm voor cm liepen we het beeld na.
We verwijderen lelijke vlekjes, poetsen de kleuren, bewerkten daar waar nodig de foto en haalden de groene zweem uit de foto. Waarschijnlijk heeft het beeld voor een zogenoemde ‘greenscreen’ gestaan. Handig om snel vrij te stellen via alphakanalen maar zoals je kunt zien laat dit ook zijn sporen na.
Beeldbewerking en bedrukking verwijderen
We sloten de beeldbewerking af met het verwijderen van de bedrukking. Sowieso is dit niet handig omdat het beeld aan beide kanten van de belettering komt aangezien we het beeld willen spiegelen. Draai je het beeld om zonder te wijzigen dan staan alle teksten en logo’s er dus in spiegelbeeld op.
Dit willen we uiteraard niet dus gaan we zelf de nieuwe logo’s monteren zodat we deze later eenvoudig en snel kunnen spiegelen. We doen dit op een ‘slimme’ manier waardoor het straks slechts een paar drukken op de knop kost om het tweede visual gereed te maken.
Al met al hebben we ons mooi een middag vermaakt met een foto verbeteren; kleurruis verwijderen, het retoucheren van de foto en een stukje grafische beeldbewerking. Als je dan eenmaal het resultaat ziet dan ben je toch blij dat je er tijd een aandacht aan hebt besteed. Je was dit zonder meer gaan zien en dat zou – helemaal op groot formaat – echt zonde zijn.
Samen met Slize een beeld bewerken?
Middels beeldbewerking kun je een beeld een stuk mooier, ‘schoner, en beter bruikbaar maken. Op klein formaat zie je het verschil niet zo snel maar op groot formaat maakt het een wereld van verschil. Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden.
Kleurruis verwijderen
Maandag 20 januari 2020